Eenvoudige Thaise viskoekjes

    Eenvoudige Thaise viskoekjes

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Combineer de ingrediënten voor deze viskoekjes in slechts twee eenvoudige stappen, vorm dan mini-koekjes voor hapjes of feest hapjes, of groter voor een hoofdgerecht. Zie de voetnoot als je het met een eenvoudige Thaise dipsaus wilt serveren, of serveer met een zoete chilisaus voor het gemak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte vis zonder graat (gebruik 2 verschillende soorten voor maximale smaak)
    • 1 ei
    • 1 stengel citroengras, fijn gesneden
    • 125 ml kokosroom of melk
    • 2 eetlepels vissaus
    • 2 eetlepels palmsuiker
    • 2 gehakte rode pepers
    • 2 teentjes knoflook
    • 150 gr fijngehakte sperziebonen
    • 1/2 rode paprika, fijngehakt
    • 1 bosje koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de eerste 8 ingrediënten in een keukenmachine en pureer (meng niet te lang).
    2. Verwijder het mes, voeg dan de 3 laatste ingrediënten toe en roer verder met de hand. Vorm het mengsel in ronde koekjes (een theelepel voor hapjes of 1-2 eetlepels voor hoofdgerecht porties).
    3. Bak de koekjes in een ondiepe pan in arachide-olie op middelhoog vuur. Draai ze om wanneer ze aan een kant gaar zijn en bak ze verder tot ze goudbruin zijn. Dit duurt een paar minuten aan elke kant voor het kleine formaat, langer voor het grotere formaat. (Let op:. .. de palm suiker kan ervoor zorgen dat ze gemakkelijk aanbranden!).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren