Eenvoudige vlierbloesemsiroop

    Eenvoudige vlierbloesemsiroop

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Gebruik dit om over een cake te sprenkelen, in glazuur voor cakejes of over ijs.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 250 mls

    • 6 volledige vlierbloesem koppen
    • 2 vrij grote citroenen, geperst
    • 300 gr suiker
    • 250 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de bloemen en was ze voorzichtig (controleer op insecten!). Schud ze droog en leg apart.
    2. Giet het citroensap, water en suiker in een pan met zware bodem. Verwarm zachtjes, roer de hele tijd totdat het kookt. Laat ongeveer een minuut koken, maar niet langer omdat het dan teveel zal verdampen en te dik wordt.
    3. Roer de gewassen bloemen erdoor en zet de siroop minstens 3 of 4 uur (langer is beter) opzij om de siroop de smaak uit de vlierbloesem te laten absorberen.
    4. Zeef de bloemen eruit, giet het in een fles en doe deze dicht; bewaar in de koelkast. Gebruik in dranken, taartglazuur, of sprenkel over ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren