Wafels van bierbeslag

    Wafels van bierbeslag

    12keer bewaard
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke caloriearme wafels. Het bier vervangt het gist en de honing maakt ze lekker krokant.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 (330 ml) blikje of flesje bier
    • 125 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 60 ml melk
    • 2 eieren, apart te verwerken
    • 1 eetlepel honing
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een wafelijzer met antiaanbaklaag volgens de gebruiksaanwijzing voorverwarmen. Meel, bier, boter, melk, eidooiers, honing en vanille in een grote kom tot een glad beslag mengen. In een aparte kom het eiwit opkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen.
    2. Het beslag in het wafelijzer scheppen en de wafels goudbruin en knapperig bakken. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DominiquevanHaesendonck
    0

    Makkelijk recept en overheerlijk resultaat - 30 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren