Eenvoudige wafels

    Eenvoudige wafels

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze wafels zijn romig van smaak en erg lekker. Maak ze als dessert met room, fruit, ijs, chocolade saus, of wat dan ook. Voor het ontbijt, serveer je ze met ahornsiroop, stroop of honing.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 210 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 250 gr boter, gesmolten
    • 375 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm het wafelijzer.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een grote kom.
    3. Scheid het eiwit van de dooiers en klop ze afzonderlijk.
    4. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet het losgeklopte eiwit, eidooier, boter en melk erdoor. Klop alle ingrediënten samen, maar niet lang.
    5. Giet het beslag op het ijzer, zodat ongeveer 70% van het rooster bedekt is. Bak de wafel, tot er stoom uitkomt (ongeveer 2 minuten... echter dit is afhankelijk van je ijzer) en de wafel goudbruin is.
    6. Houd de gebakken wafels vers door ze op een bakplaat (niet stapelen) in een warme oven te leggen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren