Eenvoudige zandkoekjes

    Eenvoudige zandkoekjes

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een waterdicht, niet te mislukken, eenvoudig recept voor zandkoekjes. Het belangrijkste is om de zandkoekjes langzaam te bakken op een lage temperatuur, om te voorkomen dat ze bruin worden. Als je geen rijstebloem hebt, kun je maismeel gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr koude boter, in blokjes
    • 190 gr bloem
    • 4 eetlepels rijstebloem
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier.
    2. Doe de boter, bloem, rijstebloem en 4 eetlepels suiker in de kom van een keukenmachine. Meng tot het op broodkruimels lijkt. Meng verder tot de kruimels aan elkaar plakken - ongeveer 5 minuten.
    3. Doe het deeg in de springvorm en druk gelijkmatig in de bodem. Met behulp van een scherp mes verdeel je het deeg in 12 partjes zonder het door te snijden; prik er enkele keren met een vork in. Strooi er extra suiker over.
    4. Verwijder de buitenste ring alvorens je hem in de oven zet en bak in een voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten. Controleer om te zien wanneer de zandkoekjes te snel bruin worden. Als dat zo is, verlaag je de temperatuur een beetje. Goede zandkoekjes behouden een lichte kleur.
    5. Terwijl ze nog warm zijn, schuif je ze op een bord (verwijder de bodem en het bakpapier) en snijd de koekjes helemaal door. Laat ze op een rooster volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdicht koekblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren