Ei in een kopje

    Ei in een kopje

    3keer bewaard
    13min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Zoals de naam al zegt, is dit recept voor eieren en toast in een beker waar je normaal uit zou drinken. Het was mijn favoriet als kind - Ik at het elk weekend en het is heerlijk. Ik geloofde als kind dat mijn opa het had uitgevonden!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 grote eieren
    • 4 sneetjes toast
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel boter
    • 1 mespuntje zout
    • 1/2 theelepel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:13min 

    1. Pak al je ingrediënten bij elkaar en rooster een sneetje brood. Pak een vrij grote thee of koffie kop.
    2. Giet de azijn in het water en laat aan de kook komen. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit bij elkaar blijft als het ei barst. Kook twee eieren in 4,5 minuut. Dit moet het eiwit wat stevig maken en de dooiers heel en nog vloeibaar.
    3. Snijd de geroosterde boterham in kleine blokjes.
    4. Doe de toast, boter, zout en peper in de drinkbeker.
    5. Wanneer de 4,5 minuut om zijn haal je de eieren uit het water en houd ze onder koud water gedurende ongeveer 10-20 seconden, pel ze en zorg ervoor dat je de eieren niet splitst. Doe de eieren (gepeld) ook in de beker. Meng de eieren, toast, boter, zout en peper met een lepel bij elkaar, zodat de boter en dooiers de toast zacht maken.
    6. Doe de beker terug in het kokende water, zorg ervoor dat er geen water op het fornuis of in de beker gemorst wordt. Laat het water zachtjes sudderen. Verwarm de beker ongeveer 3-4 minuten, roer elke 30 seconden of zo om te voorkomen dat het gaat plakken. Rooster de rest van het brood terwijl je dit doet en besmeer met boter naar smaak.
    7. Snijd de toast in stukjes (1,5-2 cm reepjes). Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties