Warme aubergine-tomaat salade

    Warme aubergine-tomaat salade

    13keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een ongelooflijk heerlijke combinatie van geroosterde paprika, aubergine en tomaat in een sausje van tomatenpuree met cayennepeper. U kunt het serveren op een bedje rucola of spinazie, door hete pasta mengen, of op een geroosterd stokbroodje smeren.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 groene paprika
    • 1 grote rode paprika
    • 7 tomaten
    • 1 aubergine
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De paprika boven de gasvlam of onder de grill roosteren, tot het vel gelijkmatig zwart is. Meteen in een plastic zak leggen en laten afkoelen.
    2. Een kruis in de onderkant van de tomaten snijden en 1 minuut in water koken. Onderdompelen in koud water en laten afkoelen.
    3. De aubergine in smalle repen snijden en 6-8 minuten in olie sauteren tot ze bruin zijn. Als de aubergine gaar is knoflook toevoegen.
    4. De paprika onder koud water afspoelen en het vel verwijderen. Opensnijden en ontlijsten. In smalle reepjes snijden en aan aubergine toevoegen.
    5. De afgekoelde tomaten ontvellen, in stukjes snijden en aan aubergine toevoegen. Tomatenpuree, zout, peper en cayennepeper toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag zetten en 30 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren