Tuinbonensoep met spek

    Tuinbonensoep met spek

    3keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Tuinbonensoep, gebonden met aardappel en op smaak gebracht met spek. Heerlijk als de tuinbonen in het seizoen zijn, maar je kunt ook tuinbonen uit de diepvries gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr spek, in stukjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
    • 700 gr tuinbonen, gedopt
    • 1 grote aardappel, geschild
    • een blokje kippenbouillon opgelost in 1 liter water
    • zout en peper naar smaak
    • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de spekjes in de hete olie tot ze lichtbruin zijn.
    2. Voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
    3. Voeg de bonen en de in blokjes gesneden aardappelen toe. Roerbak 3 minuten.
    4. Voeg de kippenbouillon opgelost in water toe. Proef de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
    5. Zodra de bouillon begint te koken, zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 20 minuten sudderen of tot de aardappelen heel zacht zijn.
    6. Pureer de soep met een staafmixer of (in gedeelten) in de blender tot de gewenste consistentie.
    7. Doe de soep terug in de pan en laat nog een minuut sudderen.
    8. Serveer met geraspte kaas en een scheutje olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren