Filetto Tournedos Pave e Marsala

    Filetto Tournedos Pave e Marsala

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn versie van Filetto Rossini: een Italiaanse klassieker. Malse stukjes biefstuk gebakken in Marsala wijn geserveerd op een crostini en bedekt met een plakje paté en champignons. Decadent en lekker. Serveer met groene bonen en nieuwe aardappelen of frietjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • extra vierge olijfolie
    • boter
    • 2 tournedos
    • 2 plakjes foie gras of gladde kippenleverpaté
    • 2 plakken stokbrood of ciabatta brood, gesneden in 1 1/2 cm dikke plakken
    • goede scheut Marsala wijn
    • 2 middelgrote (kastanje)champignons
    • zout en peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit wat olie en boter in een koekenpan op een matig vuur. Voeg de plakjes brood toe en bak ze aan beide zijden krokant. Haal uit de pan en zet apart.
    2. Voeg de champignons toe en bak zachtjes. Breng op smaak met zout en peper. Verhit ondertussen een grillpan en bak de biefstuk bij voorkeur medium-rood.
    3. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten. Haal de champignons uit de pan en zet apart. Giet de marsalawijn in de pan en laat een minuut koken. Voeg zout en peper naar smaak en een klontje boter toe om de smaak te verrijken en de saus meer glans te geven.
    4. Op voorverwarmde borden leg je eerst een stukje brood, gevolgd door de biefstuk, paté en champignon er bovenop. Giet de marsala saus erover. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren