Filodeeg gebakjes met winterfruit, kaneel en Griekse honingyoghurt

    Filodeeg gebakjes met winterfruit, kaneel en Griekse honingyoghurt

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Dit is gemakkelijk te maken, maar ziet er ongelooflijk indrukwekkend uit. Dat, gecombineerd met het feit dat je alles gemakkelijk van tevoren kunt maken en op het laatste moment kunt samenstellen, maakt dit het perfecte dessert voor een etentje. Had ik al gezegd dat het ook nog eens gezond is?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 vellen filodeeg
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 1 granaatappel
    • 6 rijpe kaki (Sharon fruit), geschild en in vieren gesneden
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels honing, of naar smaak
    • 400 gr Griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet 6 muffinvormpjes van een muffinbakblik in of 6 schaaltjes.
    2. Maak eerst de filodeeg bakjes. (Dit is veel makkelijker dan het klinkt, en kan de avond ervoor worden gemaakt!) Leg het filodeeg op een grote snijplank. Bestrijk met gesmolten boter. Leg een ander vel filodeeg er bovenop, en herhaal dit proces totdat je alle 4 vellen deeg hebt gebruikt.
    3. Vervolgens maak je met behulp van een pizzasnijder of scherp mes zes vierkantenvan het deeg. Neem elke vierkant en duw in de vormpjes van het bakblik. Maak je geen zorgen over hoe het eruit ziet - het filodeeg zal op verschillende plaatsen uitsteken, maar dat is eigenlijk wat je wilt.
    4. Zet het bakblik in de oven en bak 15 tot 20 minuten, of tot een donker goudbruine kleur is bereikt.
    5. Ondertussen ontzaad je de granaatappel (ik kraak hem simpelweg op een harde ondergrond en vervolgens haal ik alle pitjes er boven een bord uit). Doe de granaatappelpitjes bij de geschilde en in vieren gesneden kaki, en meng samen met het eventuele granaatappelsap, dat je hebt verzameld op het bord. Leg het fruit opzij totdat je klaar bent om te serveren (dit kan zeker de avond van tevoren worden gedaan).
    6. Voor de yoghurt vulling, combineer je de dikke Griekse yoghurt (hoe dikker, hoe beter) met de kaneel en honing. Doe een smaaktest - afhankelijk van hoe zuur je yoghurt is, kun je meer honing toevoegen (vergeet niet dat granaatappelpitten ook heel zuur kunnen zijn). Bewaar het yoghurtmengsel in de koelkast tot je klaar bent om het dessert samen te stellen (ook dit kun je de avond van tevoren doen).
    7. Wanneer je bent klaar om het dessert te serveren, leg je een afgekoeld filodeeg bakje op elk bord en vul deze voor driekwart met het yoghurtmengsel. Bedek ieder bakje met het fruit mengsel, zodat een deel van de vruchten op het bord valt. Voor een speciaal tintje, besprenkel je elk bord met honing en bestrooi het met een vleugje kaneel voor het opdienen. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren