Haricot verts met parmaham

    Haricot verts met parmaham

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk bijgerecht of voorgerecht bestaande uit dunne sperziebonen en parmaham. Ik serveer dit vaak met Italiaanse gerechten zoals kalfsvlees of varkensvlees saltimbocca of masala, met rozemarijn aardappelen. Ook leuk koud als een salade voor bij BBQ's.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • royale handvol schoongemaakte haricot verts (dunne sperziebonen)
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 2 plakken parmaham, in hapklare stukjes
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 eetlepel balsamico azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de bonen door de helft. Verhit een koekenpan met de olijfolie op matig vuur en doe de bonen erbij. Roer af en toe om de bonen niet te laten aanbranden. Na 9-10 minuten doe je de ham erbij.
    2. Voeg kruiden toe en blijf roeren. Zodra de bonen gaar zijn, zet je het vuur uit en voeg je de azijn toe.
    3. Leg op een serveerschaal en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren