Warme champignonsalade

    Warme champignonsalade

    30keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een warme salade met gekookte champignons over gemengde sla. Door de warme champignons verslapt de sla een beetje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 gr verse champignons
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden (eventueel)
    • 2 1/2 eetlepel olijfolie
    • 2 1/2 eetlepel balsamico azijn
    • zout en peper naar smaak
    • 2 zakjes gemengde sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een koekenpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten. Champignons toevoegen en al roerend gaar laten worden. Door laten koken tot het kookvocht van de champignons tot ong. 2 eetlepels is geslonken. Met resterende olijfolie, balsamico, zout en peper tot een gelijkmatige geheel roeren. Van het vuur halen en de champignons laten afkoelen tot ze nog net warm, maar niet meer heet zijn. Als ze te heet zijn verwelkt de sla teveel.
    2. De groene salade in een schaal doen en de warme champignons erover gieten. Omscheppen om te vermengen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren