Frittata met asperges

    Frittata met asperges

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Wanneer groene asperges in het seizoen zijn, is deze makkelijke frittata een ware traktatie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 70 gr pancetta, in blokjes
    • 250 gr verse asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm gesneden
    • 1 kleine rode ui, grof gehakt
    • 6 eieren, losgeklopt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 150 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een 20 cm, ondiepe, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur, bak je de pancetta in wat olijfolie. Als de pancetta wat kleur heeft gekregen, voeg je de asperges en ui toe. Bak totdat de asperges gaar zijn en de ui doorschijnend.
    2. Zet het vuur laag. Voeg de losgeklopte eieren toe, breng op smaak met zout en peper, roer dan voorzichtig om met de asperges te mengen. Bak op een matig laag vuur tot de onderkant van de frittata stevig is. Ondertussen verwarm je de grill voor.
    3. Wanneer de onderkant van de frittata stevig is, strooi je de verkruimelde feta erover. Leg de frittata ongeveer 8 tot 10 cm onder de grill. Gril tot de bovenkant lichtbruin is en het midden ook gaar is, ongeveer 4 tot 6 minuten. Let goed op dat het niet aanbrandt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren