Frittata van overgebleven geroosterde groenten

    Frittata van overgebleven geroosterde groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    13min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is zo'n geweldige manier om geroosterde groenten die over zijn te gebruiken. Ik gebruik feta in mijn frittata, maar je kunt ook een andere kaas gebruiken. Ik had restjes geroosterde aardappel, pastinaak en wortel, maar gebruik de overgebleven groenten die je hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • overgebleven geroosterde groenten (zie voetnoot)
    • 4 losgeklopte eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:13min 

    1. In een kleine ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag verhit je 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. Voeg de geroosterde groenten toe en verwarm deze maar laat ze niet bruin worden.
    2. Verwarm je grill op laag.
    3. Zodra de groenten warm zijn, voeg je de losgeklopte eieren, samen met zout en peper naar smaak, toe. Roer de eieren door de groenten, laat vervolgens de onderkant van de frittata stevig worden. Gebruik vervolgens een ​​spatel aan de randen van de pan om ervoor te zorgen dat de frittata niet aan de randen plakt.
    4. Wanneer de frittata langs de randen begint uit te harden, strooi je de verkruimelde feta erover. Zet de pan onder de grill gedurende 5 tot 10 minuten, tot de frittata volledig gaar is en de randen een beetje bruin. Serveer direct.

    Geroosterde groenten

    Ik heb een halve pastinaak gebruikt, 3 kleine rode aardappelen (in kwarten) en een halve winterwortel in plakken. Deze groenten heb ik in de oven geroosterd met wat verse tijm, fijngehakte sjalot en peper en zout. Dit geeft echt de smaak aan de frittata. Ik denk dat het ongeveer 200 gram groenten was.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik heb er geblancheerde bloemkool en broccolli bijgedaan, plus wat takjes thijm en een teentje knoflook, wat champignons in plakjes gesneden. Verder geroosterde groente, zoals wortel, pastinaak, zoete aardappel, rode en gele paprika, courgette en op het laatst wat geitenkaas erbij. - 02 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren