Fruittaart met witte chocolade

    Fruittaart met witte chocolade

    57keer bewaard
    55min


    72 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hemelse versie van het klassieke verse fruit taart recept. Het is super eenvoudig te maken, maar ziet er oneindig indrukwekkend uit. Een gebaksbodem is bedekt met een romige witte chocolade vulling, die vervolgens wordt belegd met vers seizoensfruit. Je kunt variëren met het fruit of zelfs gebruik maken van fruit in blik.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Bodem
    • 170 gr zachte boter
    • 60 gr poedersuiker
    • 190 gr bloem
    • Vulling
    • 275 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
    • 60 ml slagroom
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • Bovenlaag
    • 350 gr verse bessen (aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen, enz.)
    • 2 kiwi's
    • 1 mango, in blokjes gesneden
    • Glazuur
    • 120 gr abrikozenjam
    • 2 1/2 theelepel water
    • 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Voor de bodem: meng boter en poedersuiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg geleidelijk de bloem toe en meng goed. Druk het mengsel in een ingevette springvorm van 28 cm. Bak 25-30 minuten op 150°C, of tot hij lichtbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
    2. Maak ondertussen de vulling: Smelt de witte chocolade in de magnetron op medium, met korte 30-seconden-intervallen, roer na elke keer. Eenmaal gesmolten, klop je de slagroom door de chocola en voeg dan de zachte roomkaas toe en klop tot een glad geheel.
    3. Zodra de taartbodem is afgekoeld, verspreid je het witte chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
    4. Ondertussen bereid je het fruit: Ontkroon de aardbeien en snijd ze in helften of plakjes. Schil de kiwi's en snijd in plakjes of halve cirkels. Schil, ontpit en snijd de mango.
    5. Rangschik het fruit over de gekoelde vulling in cirkels.
    6. Voor het glazuur: Verwarm de abrikozenjam, het citroensap en water in een kleine pan op middelhoog vuur tot het vloeibaar is. Haal het hete mengsel door een zeef om eventuele klontjes te verwijderen. Smeer het voorzichtig over de bovenkant van de taart. Laat een uur in de koelkast staan voor het opdienen. Bewaar eventuele restjes in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    MeilanideBruijn
    4

    Deze fruittaart heb ik gisteren voor de verjaardag van mijn zoontje gemaakt. Hij was werkelijk heerlijk en zeker een aanrader! - 31 mrt 2013

    Barbara1985
    3

    Deze fruittaart van het weekend gemaakt. De hele familie heeft ervan gesmikkeld. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar! - 16 jun 2014

    2

    Super lekker!!! Hij was binnen no time op. 😛😛😛 - 29 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren