Gebakken camembert voor Kerstmis

    Gebakken camembert voor Kerstmis

    5keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gemakkelijk gerecht om op te nemen als onderdeel van een kerstbuffet, en de gasten zullen er dol op zijn. Een groot stuk Camembert wordt gebakken met gedroogde cranberries, rozemarijn, knoflook en tijm. Serveer met crackers of brood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote rijpe camembert
    • 30 gr gedroogde cranberry's
    • 4 teentjes knoflook
    • 4 takjes rozemarijn, blaadjes geplukt
    • 4 takjes verse tijm, blaadjes geplukt
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Haal de kaas uit de verpakking, bewaar de verpakking.
    2. Leg de kaas op een stuk folie groot genoeg om het in te verpakken en doe het terug in de bodem van de doos.
    3. Maak sneetjes in de bovenkant van de kaas en vul deze met de knoflook, cranberries en verse kruiden.
    4. Sprenkel de olie er geleidelijk overheen.
    5. Vouw de folie over de bovenkant en bak 15-20 minuten tot de kaas borrelt, vouw de folie open voor de laatste 3-5 minuten van de baktijd.
    6. Serveer warm met knapperig brood of als dip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren