Gebakken citroen-cheesecake

    Gebakken citroen-cheesecake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze citroen cheesecake is het eenvoudigste gebakken cheesecake recept dat ik ken. Hij is absoluut heerlijk en kan bijna niet mislukken. Als je geen citroenextract hebt, kun je dit gewoon weglaten, hoewel je een beetje citroensmaak verliest dan.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr volkoren koekjes
    • 2 theelepels gemalen kaneel
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 125 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 750 gr roomkaas
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 2 eetlepels citroensap
    • 4 grote eieren, losgeklopt
    • 300 ml room
    • 2 theelepels puur vanille-extract
    • 1 theelepel citroenextract
    • 1 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm van 21 cm in (als je geen springvorm hebt kun je een diepe taartvorm gebruiken, dan moet je de taart serveren vanuit de bakvorm).
    2. Verkruimel de koekjes (makkelijk in een blender of keukenmachine maar kan ook gedaan worden met de hand) en meng met de gemalen kaneel en nootmuskaat en roer de gesmolten boter erdoor.
    3. Druk het mengsel aan op de bodem van het bakblik en zet 15-20 minuten in de diepvries tot het stevig is.
    4. Klop de roomkaas tot hij zacht is (met behulp van elektrische mixer is dit heel makkelijk), meng dan de suiker erdoor totdat alles gecombineerd is en het mengsel glad is.
    5. Roer de geraspte schil door het citroensap en voeg dan toe aan het roomkaas mengsel en roer tot het net gemengd is.
    6. Meng de eieren, room, vanille en citroenextract door het voorzichtig samen te roeren, voeg dan toe aan het roomkaas mengsel en roer tot het glad is (meng het niet te lang, want dan zit er teveel lucht in en zal de taart inzakken tijdens het bakken).
    7. Giet het mengsel over de geprepareerde bodem en bestrooi de bovenkant met kaneelsuiker (1 theelepel suiker in combinatie met 1/2 theelepel kaneel).
    8. Bak 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven, of tot de taart stevig aanvoelt.
    9. Haal uit de oven en laat afkoelen (meestal meer dan 2 uur) en zet de taart dan minstens 4 uur in de koelkast.
    10. Haal uit de springvorm en serveer - eet smakelijk!

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren