Gebakken kabeljauw met aardappelen

    Gebakken kabeljauw met aardappelen

    1keer bewaard
    1uur


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze schotel met gezouten kabeljauw altijd voor mijn vrienden thuis en het is altijd een succes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stuks gezouten Portugese kabeljauw (bakkeljauw)
    • 1 liter volle melk
    • 800 gr aardappelen, geschild en in dikke plakken gesneden
    • 200 ml goede olijfolie (extra vergine)
    • 2 uien, dun gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 1 laurierblad
    • 150 ml droge witte wijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels gehakte peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Laat de kabeljauw in koud water weken gedurende 24 uur, verwissel het water vier keer.
    2. Verwarm de oven voor op medium temperatuur (180 ° C).
    3. Kook de kabeljauw in de melk op een matig vuur gedurende 10 minuten. Verwijder de kabeljauw met een schuimspaan uit de pan en doe in een ingevette ovenschaal. Kook de aardappelen in dezelfde melk gedurende 8 minuten (laat ze niet al te zacht worden).
    4. In een andere pan, verhit je de olie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn. Voeg paprika, laurier en wijn toe en kook op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Proef op dit punt de smaak van de bouillon en breng verder op smaak met zout en peper.
    5. Rangschik de aardappelen in de ovenschaal rond de vis en dek het af met het ui mengsel. Bak gedurende 30 minuten. Strooi de gehakte peterselie er voor het serveren over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren