Gebakken Portugese kabeljauw

    Een Portugees recept voor gebakken gezouten kabeljauw (bakkeljauw) met aardappelen, tomaten en veel olijfolie. Je moet de kabeljauw een nacht laten weken in water om het zout te verwijderen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 kg Portugese bakkeljauw (al 24 uur doorweekt en ontdaan van zout)
    • het sap van 2 limoenen
    • zout naar smaak
    • 500 gr aardappelen, in dikke plakken gesneden
    • 3 tomaten in 8 stukken gesneden
    • 2 grote uien in 8 stukken gesneden
    • 2 verse laurierblaadjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 50 gr gehakte zwarte olijven
    • gehakte peterselie naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bestrooi de kabeljauw met citroensap en zout. Laat een uur staan.
    2. Maak in een ovenschaal lagen van kabeljauw, aardappelen, tomaten, ui en leg de laurierblaadjes op de bovenkant.
    3. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en bak in de voorverwarmde oven (180°C) gedurende ongeveer een half uur.
    4. Haal uit de oven, voeg de olijven en peterselie toe en zet nog ongeveer 3 minuten terug in de oven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren