Gebakken rabarberpudding

    Gebakken rabarberpudding

    5keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze gebakken rabarberpudding heeft een mooie onderste laag van kleverige rabarber, overgoten met een heerlijke cake-achtige laag. De bovenlaag maakt deze gebakken pudding een beetje anders, maar het is essentieel om de mooie kleverigheid te bereiken! Bedek met een halve theelepel gemalen kaneel voor een mooie aromatische touch, en serveer met vla of slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 370 gr in blokjes gesneden verse of bevroren rabarber
    • 125 gr bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 80 ml melk
    • 45 gr boter, gesmolten
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • Bovenlaag
    • 200 gr suiker
    • 1 eetlepel maismeel (indien nodig)
    • 225 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Doe de rabarber in een ingevette 20 cm vierkant bakblik. In een kleine kom meng je de bloem, suiker, melk, boter, bakpoeder, zout en vanille (het mengsel wordt dik). Verdeel over rabarber.
    3. Voor de bovenlaag combineer je de suiker en de maïzena. Strooi over het beslag. Giet het water erover; niet roeren. Bak 55-65 minuten in de voorverwarmde oven of tot pudding gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren