Gebraden gevulde kalfshaas

    Gebraden gevulde kalfshaas

    2keer bewaard
    21min


    Maak dit als eerste!

    Ik heb dit gevulde kalfshaas recept gisteravond gemaakt. De vulling van spinazie, Dijon mosterd, knoflook, pancetta en kruiden is heerlijk. Door het kalfsvlees in pancetta te wikkelen blijft het lekker mals.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote kalfshaas
    • 150 gr diepvriesspinazie, ontdooid en goed uitgeknepen
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 1 eetlepel gehakte bieslook
    • 125 gr fijngesneden pancetta
    • 8 plakjes pancetta (of spek)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:21min 

    1. Snijd de kalfshaas in de lengterichting door het midden, tot 1 cm van de rand. Open en spreid uit, als een vlinder, op een schoon werkvlak.
    2. Meng de spinazie, knoflook, mosterd, peterselie, bieslook en fijngesneden pancetta samen om de vulling te maken.
    3. Leg de vulling op het midden van het stuk van kalfsvlees waarbij ongeveer 1 cm van de rand overblijft. vouw de andere helft er over heen.
    4. Wikkel de plakjes pancetta rond de buitenkant, bind samen met wat keukentouw.
    5. Laat het kalfsvlees minstens 1 uur in de koelkast staan, want dit helpt dat het niet uit elkaar valt als het gaar is.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C.
    7. Bak het kalfsvlees ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van hoe dik het kalfsvlees is, kan het bakken langer duren, dus check elke 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren