Braziliaanse cake met gecondenseerde melk

    Braziliaanse cake met gecondenseerde melk

    38keer bewaard
    50min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Een lichte cake, perfect voor bij een kop koffie of thee. Het beslag wordt gemaakt in een blender, heel makkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
    • 1 blikje (zelfde hoeveelheid als de gecondenseerde melk) melk
    • 2 hele eieren
    • 2 eetlepels ongezouten boter (30 gr)
    • 1 kopje suiker (200 gr)
    • 2 kopjes bloem (250 gr)
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
    2. Meng alle ingrediënten in een blender, te beginnen met de vloeibare en vervolgens de droge.
    3. Doe het mengsel in een ingevette en bebloemde bakvorm (bijvoorbeeld een tulbandvorm) en bak ongeveer 40 minuten, of tot het goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    4

    Ik ga dit eens uit proberen voor mijn spreekbeurt in de klas het gaat over Zuid-Amerika maar we gaan het vooral hebben over Brazilië - 12 jan 2015

    van
    2

    Lekker. Ik heb dezelfde ingrediënten gebruikt, maar het ovengedeelte aangepast. Als de meeste cakes heb ik de cake op +/- 155' ruim 60 minuten gebakken en na ongeveer 55 minuten met een saté prikker getest. Hij kwam er prachtig goudbruin en gaar uit. Er moest van mijn mannen ook nog chocolade glazuur op; persoonlijk vind ik dit niet nodig. - 02 jun 2015

    1

    bij mij is het niet gelukt. kleur was zeker wel bruin ( aan de donkere kant zelfs) maar was niet gaar. - 10 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren