Gegrilde kip met pesto en rucola

    Gegrilde kip met pesto en rucola

    4keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gegrilde kipfilet gemarineerd in pesto geserveerd met een rucola salade met Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kleine kipfilets
    • 2 volle theelepels pesto
    • 2 handenvol rucola
    • 1/2 rode ui, gesneden
    • peper en zout
    • Parmezaanse kaas schaafsel
    • extra vierge olijfolie
    • balsamico
    • citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Met behulp van je vingertoppen wrijf je de pesto in de kip aan beide kanten. Dek af en zet tenminste 1 uur in de koelkast.
    2. Snijd met een scherp mes de kipfilet in de lengte en open als een boek. Leg een laag plastic folie over de bovenkant en sla de kip plat met een deegroller zoals een schnitzel.
    3. Verwarm de grillplaat of BBQ en grill de kip gaar, ca. 5 minuten elke kant, afhankelijk van de grootte. Knijp een beetje citroensap erover en bestrooi met zout en peper.
    4. Leg de kip eerst op een bord. Bedek met rucola, ui en Parmezaanse kaas. Giet er een beetje olijfolie en balsamico-azijn over. Serveer.
    5. Ik serveer het meestal met frietjes en een tomaat en aubergine chutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren