Gehaktballetjes in tomatensaus

    Gehaktballetjes in tomatensaus

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Geïnspireerd door een gerecht dat ik in Italië proefde. Varkensvlees gehaktballetjes op smaak gebracht met venkelzaad en gekookt met tomaten en paprika's en geserveerd met pasta en vers knapperig brood. Een budget maaltijd, maar niet qua smaak - echt lekker Italiaans eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10-12 varkensworstjes met kruiden van goede kwaliteit
    • 1 theelepel venkelzaad, gemalen in een vijzel
    • peper en zout
    • olijfolie
    • bloem gemengd met peper en zout
    • 1 gele paprika, gesneden
    • 1 rode paprika, gesneden
    • 1 grote ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 pak (500 gr) penne pasta
    • basilicum blaadjes voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Hoeveel gehaktballetjes je kan maken zal afhangen van de grootte van de worsten. Het doel is om ongeveer 5-6 kleine gehaktballen te serveren per persoon.
    2. Begin met het verwijderen van de velletjes van de worst en doe het vlees in een kom met de venkel en peper en zout. Meng goed om alles te combineren. Maak er balletjes van en leg op een bord. Dek af en zet 1/2 uur in de koelkast om te laten opstijven.
    3. Haal ze uit de koelkast. Verhit een grote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur. Bedek de gehaktballetjes met bloem gemengd met peper en zout en schud het overtollige eraf. Doe in de pan en braad rondom aan. Zet het vuur lager en bak gaar in 10 minuten.
    4. Verhit ondertussen een grote diepe koekenpan met olie. Voeg de paprika's en uien toe en bak op een redelijk hoog vuur - je wilt dat de randen zwart worden, omdat dit smaak zal toevoegen - laat het niet verbranden. Draai het vuur laag en voeg de knoflook toe, kook een paar minuten. Voeg de tomaten en eventueel nog wat peper en zout toe. Laat de gehaktballetjes op keukenpapier uitlekken en doe ze vervolgens in de pan met de saus. Laat ongeveer 15 minuten sudderen. Kook de pasta terwijl dit suddert. Bewaar een paar eetlepels kookvocht van de pasta.
    5. Meng de pasta met de gehaktballetjes en dikke saus. Voeg wat water toe. Serveer in kommen met in stukjes gescheurde basilicum om te garneren en vers gemalen zwarte peper. Serveer er knapperig brood bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren