Geitencurry uit de slowcooker

    Geitencurry uit de slowcooker

    4keer bewaard
    5uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke smaakvolle veelzijdige pittige curry met Indiase en Jamaicaanse invloeden. Met geiten-of schapenvlees dat een nacht gemarineerd heeft. Langzaam gekookt gedurende tenminste 5 uur, echt onweerstaanbaar! Je kunt het recept heel gemakkelijk aanpassen tot een ovenschotel en groenten naar keuze toevoegen. Serveer met basmati rijst of Jamaicaanse rijst en erwten (met kokosmelk erin), maar deze curry is ook heerlijk met aardappelen in de schil, puree of gewoon met dik gesneden brood. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr geitenvlees (of schapenvlees)
    • sap van een citroen
    • 3 eetlepels Jamaicaanse exotische Tex curry kruiden (of soortgelijke Jamaicaanse kruiden)
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • blokje van 2,5 cm gemberwortel, fijngehakt
    • 3 middelgrote rode uien
    • 2 eetlepels arachide-of zonnebloemolie
    • 3-6 roosjes bloemkool
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • 1 (400 ml) blikje kokosmelk
    • 1 Scotch Bonnet peper (zonder zaadlijsten)
    • 1 eetlepel bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. De avond voordat je de curry wilt eten: Was het vlees in koud water en verwijder de botten (je kunt er ook een paar botten inlaten ter verbetering van de smaak). Dep het vlees droog met keukenrol of een schone theedoek en leg het in een grote kom. Voeg het citroensap, 2 eetlepels van de Jamaicaanse curry kruiden, de knoflook, gember en een van de gehakte uien toe. Meng met je handen, zodat al het vlees bedekt is. Bedek de kom met plasticfolie en laat het in de koelkast een nacht marineren.
    2. De volgende dag minimaal 5 uur voordat je wilt eten: Verhit de olie in een grote koekenpan totdat deze heet is, maar nog niet rookt. Voeg het vlees toe en bak het tot het lichtbruin is aan alle kanten, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de marinade sappen die nog over zijn toe en 1 eetlepel bloem, bak ongeveer nog 1 minuut. Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
    3. Snijd de twee overgebleven uien in de helft en vervolgens in halve ringen, breek de bloemkoolroosjes een beetje als ze groot zijn en hak de Scotch Bonnet zeer fijn. Doe de rest van de kruiden, de tomaten en kokosmelk in de slowcooker. (Als je andere groenten wilt toevoegen doe dat dan nu).
    4. Zet de slowcooker op hoog voor 5 uur, of op laag voor 6 uur of de hele dag. Het moet minstens 5 uur koken om het vlees echt sappig en zacht te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties