Gekookte fruitpudding

    Gekookte fruitpudding

    1keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder stuurde me dit recept op voor mijn eerste Kerst die ik niet met haar vierde. Tot mijn verrassing (en die van mijn man) bleek het perfect. Zo makkelijk, zo betaalbaar, zo heerlijk... Een echte Engelse traditie die niet kan ontbreken met Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gr boter
    • 250 ml melk
    • 60 gr suiker
    • 250 gr gemengde gekonfijte vruchten
    • 1 1/2 theelepel kaneel
    • 1 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 1 theelepel baksoda
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • optioneel: dopje rum of cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Doe de boter, de vloeistof (inclusief rum / cognac), suiker, fruit en kruiden in een steelpan. Breng dit aan de kook, en laat een paar minuten koken.
    2. Voeg de baksoda toe (dit zal schuimen) en meng het. Laat dit dan even afkoelen.
    3. Voeg de bloem toe. Op dit punt moet het mengsel behoorlijk vochtig zijn.
    4. Stoom in een speciale puddingvorm in een waterbad gedurende 1 1/2 uur. Het water moet aan de zijkanten tot de helft staan.
    5. Wanneer het afgekoeld is, stort je de pudding uit de vorm en pak goed in met vetvrij papier.
    6. Om op te warmen (indien je hem de dag ervoor gemaakt hebt) zet je de pudding (met vorm) 1 uur in heet water.
    7. Serveer met vla, slagroom of ijs. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren