Ovenschotel met pasta en gehakt

    Ovenschotel met pasta en gehakt

    11keer bewaard
    1uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Gemakkelijke en lekkere pastaschotel. Pasta met pittig rundergehakt, tomaat, spek en champignons wordt gegarneerd met mozarella kaas en paneermeel en vervolgens gebakken. Maak vooruit en bak als je klaar bent voor een eenvoudige maaltijd. Serveer zo, of met salade en knoflookbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 220 gr macaroni pasta of een vorm naar keuze
    • 1 grote ui, geschild en in plakjes
    • 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
    • 4 plakjes gerookte doorregen spek, in stukjes
    • 250 gr mager rundergehakt
    • 1 rode peper fijngehakt
    • snufje cayenne peper
    • een snufje paprikapoeder
    • snufje gedroogde Italiaanse kruiden
    • scheutje tomatenpuree
    • 100 ml witte wijn (optioneel)
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 handenvol in plakjes gesneden champignons
    • 1 mozzarella bal, uitgelekt en vervolgens in plakjes gesneden
    • 1 eetlepel gedroogde parmezaanse kaas
    • handvol paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en zet opzij.
    2. Verhit ondertussen een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg de ui toe en bak ze doorzichtig in 5 minuten. Voeg knoflook en spek toe en roer een minuut voordat je het gehakt toevoegt. Roer goed met een houten lepel.
    3. Voeg de rode peper, cayennepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Roer goed. Voeg de tomatenpuree, witte wijn en het blik tomatenblokjes toe. Breng een beetje aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
    4. Doe de uitgelekte pasta en het gehakt mengsel in een grote kom. Meng goed en voeg dan de champignons toe. Weer goed roeren. Doe het mengsel in een ovenschaal. Strooi de mozzarella, parmezaan en paneermeel erover. Dek af met folie. Je kan het nu laten afkoelen en in de koelkast zetten totdat je klaar bent om de schotel te bakken.
    5. Om te bakken: Verwarm de oven voor op 190°C. Laat de folie erop en bak 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 20 minuten of tot het goed verwarmd is en de kaas gesmolten is. Laat een paar minuten rusten voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren