Wentelteefjes met gebakken banaan

    Wentelteefjes met gebakken banaan

    9keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Wentelteefjes en banaan vormen een geweldige combinatie. Voor een brunch in Amerikaanse stijl garneren met verse aardbeien, een handje poedersuiker en een scheutje ahornsiroop.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rijpe bananen, gepureerd
    • 8 sneetjes wit brood
    • 110 ml halfvolle melk
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een gietijzeren pan of vuurvaste schaal licht invetten met plantaardige olie en op een middelhoog vuur verwarmen.
    2. De gepureerde banaan op 4 sneetjes brood smeren en deze bedekken met de resterende sneetjes.
    3. In een kom melk, eieren, vanille en kaneel opkloppen. Het brood 45 seconden voor elke kant in het eiermengsel dippen en in de koekenpan aan elke kant 2 minuten bakken, vervolgens 8 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Als u geen vuurvaste schaal heeft, kunt u de wentelteefjes op een niet-ingevette bakplaat afbakken. Direct serveren.

    Tip:

    Je kunt het beste wentelteefjes maken met brood dat een paar dagen oud is. Het is een prima manier om droog brood op te maken dat anders weggegooid zou worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren