Gemakkelijke witte saus zonder klontjes

    (7)

    Ik heb nooit een mooie gladde witte saus kunnen maken, totdat ik dit recept voor witte saus oftewel bechamel of bloemsaus probeerde.


    55 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml melk
    • 3 eetlepels bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 40 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Meng de bloem, melk, zout en peper goed met de garde.
    2. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het melk mengsel toe. Roer tot de saus glad en dik wordt. (Laat het niet verbranden!)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren