Gemarineerde geroosterde rode paprika's

    Gemarineerde geroosterde rode paprika's

    1keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het is zo makkelijk om je eigen rode paprika's zelf te roosteren en in te maken om te gebruiken in antipasti, salades en een verscheidenheid aan gerechten. Je hoeft nooit meer een potje te kopen. Het smaakt heerlijk op sandwiches en pizza's. Maak jet niet druk over het exacte gewicht van de paprika's - meer of minder kan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,2 kg rode paprika's
    • 6-7 teentjes knoflook, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • 250 ml olijfolie
    • 65 ml rode wijnazijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de grill voor op hoog.
    2. Verwijder de zaden uit de paprika's. Snijd ze in vieren en maak ze plat (om ze gelijkmatig gaar te kunnen koken).
    3. Leg de eerste lading paprika op een bakplaat onder de grill (schil naar boven) en bak totdat de schil zwart is en begint te blaren.
    4. Haal de paprika's eruit en doe in een plastic zak die je goed afsluit.
    5. Laat 5 minuten stomen in de gesloten plastic zak (hierdoor kan je de schil makkelijker verwijderen).
    6. In dit stadium doe ik de volgende lading paprika onder de grill.
    7. Haal de paprika's uit de zak - misschien moeten ze nog meer afkoelen en haal de zwartgeblakerde schil eraf.
    8. Snij de paprika's in lange repen. Doe de paprika in gesteriliseerde potten met knoflook.
    9. Meng olie, rode wijn azijn, zout en peper.
    10. Giet over de paprika's en sluit de potten af. Als het de paprika niet helemaal bedekt moet je meer olie toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren