Geroosterd lamsvlees met sinaasappel op Griekse wijze

    Geroosterd lamsvlees met sinaasappel op Griekse wijze

    6keer bewaard
    1uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    In Griekenland is gebraden vlees (lam, rund, kip) en aardappelen alomtegenwoordig, het hele jaar door. Bij mijn meest recente bezoek aan Athene heeft mijn tante mij een geheim gegeven dat dit traditionele gerecht nog lekkerder maakt. In plaats van het gebruikelijke citroensap, voeg je het sap van een sinaasappel toe. Het is absoluut heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • een halve lamsbout
    • 10 tot 12 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 5 cm gesneden
    • 5 teentjes knoflook
    • 4 eetlepels donkere Franse mosterd
    • sap van een grote sinaasappel
    • 1 eetlepel oregano
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout en peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Meng het sinaasappelsap, mosterd, olijfolie, oregano, zout en peper in een grote kom.
    2. Doe de aardappelen in de kom en bedek goed met het mengsel. Doe de aardappelen in een grote braadslee.
    3. Snijd vervolgens 2 cm diepe gleuven in het lam, en doe de teentjes knoflook in de spleten. Leg het lamsvlees in de kom met de rest van het sinaasappelsap mengsel; bedek goed en doe in de braadslee boven op de aardappelen. Als er nog wat sinaasappelsap mengsel overblijft in de kom, giet dit dan over het vlees en aardappelen.
    4. Bak onbedekt tot de aardappelen gaar zijn en lamsvlees medium tot doorbakken (ongeveer 60 minuten). Controleer elke 20 tot 30 minuten tijdens het bakken en voeg een beetje warm water toe als de aardappelen uitdrogen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren