Bloemkoolsoep met veel knoflook

    Bloemkoolsoep met veel knoflook

    6keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een romige, veganistische soep; een heerlijke winterse maaltijd. Ook lekker als je er wat gekookte bruine rijst bij serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele bol knoflook
    • olijfolie
    • 2-3 kleinere preien, gewassen en gesneden (alleen de witte delen)
    • 2 liter groentebouillon
    • 1 grote bloemkool, fijngesneden
    • 60 gr ongeroosterde cashewnoten
    • gekookte bruine rijst of quinoa, om erbij te serveren
    • 4 eetlepels vers gehakte bieslook, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Plaats de hele bol knoflook ongepeld in een oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten. Laat iets afkoelen.
    2. In een grote pan, bak je de prei in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten). Voeg de bloemkool toe en roerbak een paar minuten. Knijp de gepofte knoflook pulp erdoor.
    3. Bedek met de groentebouillon. Breng aan de kook, temper het vuur tot middelhoog, en laat met het deksel schuin op de pan ongeveer 30 minuten sudderen totdat de bloemkool zacht is. Ik roer regelmatig en pureer de bloemkool, dan mengt het makkelijker.
    4. Laat het mengsel afkoelen zodat het in de blender kan of keukenmachine en pureer met de cashewnoten tot een glad en romig geheel.
    5. Doe in een schone pan en serveer warm. Breng op smaak met zeezout. Schep bij het serveren nog een grote lepel gekookte bruine rijst of quinoa in het midden van de soep en een royaal handje bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren