Geroosterde paarse broccoli met parmezaanse kaas en knoflook

    Geroosterde paarse broccoli met parmezaanse kaas en knoflook

    1keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Paarse broccoli kun je heel goed roosteren in de oven, de randen worden zo een beetje knapperig en de stengels nog steeds stevig. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr paarse broccoli, schoongemaakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels Parmezaanse kaas of Pecorino Romano kaas
    • 1 geperst teentje knoflook
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. In een ondiepe ovenschaal of kom meng je de olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook, zout en peper. Roer om te combineren. Voeg de broccoli toe en meng goed.
    3. Leg de broccoli in een gelijkmatige laag op de voorbereide bakplaat. Roosteren in de oven totdat de gewenste gaarheid is bereikt, en de randen een beetje krokant zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren