Sudderlappen met uien en champignons in cognacsaus

    Sudderlappen met uien en champignons in cognacsaus

    2keer bewaard
    1uur40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Malse sudderlapjes 1,5 uur in de oven gebakken. Maak van tevoren indien gewenst en warm op voor een eenvoudige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 sudderlapjes (ongeveer 200 gr per stuk)
    • 300 ml runderbouillon
    • behoorlijke scheut cognac
    • scheutje tomatenpuree
    • peper en zout
    • 1 laurierblad
    • 1 kruidnagel knoflook, geperst
    • 1 grote ui gesneden
    • grote handvol champignons, in dikke plakken gesneden
    • klontje boter
    • een beetje olijfolie
    • 1/4 theelepel mosterd poeder
    • 1/2 theelepel maïzena
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met zout en peper en druk in het vlees. Verhit een zware pan (die in de oven kan) met boter en olie op middelhoog vuur. Braad het vlees aan beide zijden aan, haal ze uit de pan en zet apart.
    3. Voeg de uien toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook toe. Voeg nu de cognac, tomatenpuree en bouillon toe. Meng goed en breng aan de kook en zet het vuur uit.
    4. Doe de sudderlapjes in de pan en voeg de champignons toe. Zorg ervoor dat het vlees goed is bedekt met de saus. Dek af en bak 90 minuten in de voorverwarmde oven. Houd een oogje op de vloeistof om ervoor te zorgen dat deze niet verdampt. Indien nodig, doe je er nog wat water of bouillon bij.
    5. Meng mosterdpoeder, maïzena en water in een klein kopje en meng tot het glad is. Haal de schotel uit de oven. Leg de sudderlappen op voorverwarmde borden, meng het mosterd mengsel door de saus om in te dikken. Ik serveer het meestal met zelfgemaakte patat en broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren