Wijn-jam

    • < />

    Wijn-jam

    Wijn-jam

    (164)
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk bij toastjes en kaas. Elke witte of rode wijn is geschikt.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 825 ml wijn
    • 125 ml vers citroensap
    • 4 zakjes (13 gr) pectine
    • 900 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Wijn, citroensap en pectine in een grote pan onder regelmatig roeren aan de kook brengen. Suiker erdoor roeren en laten oplossen. Wederom aan de kook brengen en 1 minuut onder voortdurend roeren laten doorkoken. Van het vuur halen en de schuimlaag zo nodig verwijderen.
    2. Schep de hete jam tot 1 cm onder de rand van hete, gesteriliseerde potjes. Luchtdicht afsluiten en gedurende 5 minuten in kokend water plaatsen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (164)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren