Gevulde kipkarbonades

    Gevulde kipkarbonades

    Voeg toe aan favorieten!
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In dit makkelijke kip recept worden kipkarbonades gevuld met champignons, spek en kaas, vervolgens omwikkeld met prosciutto en gebakken. Je kunt elke semi-zachte kaas gebruiken die je wilt, zoals Camembert, Brie, Gruyère, geitenkaas of zelfs een jonge Manchego.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kipkarbonades, bot en vel verwijderd
    • peper naar smaak
    • 2 portabello paddestoelen
    • 2 plakjes spek
    • 1 stukje camembert of brie
    • 8 plakjes prosciutto
    • 8 spiesjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Leg de karbonades plat neer en bestrooi licht met de peper.
    2. Snijd de champignons in plakjes van 2 mm dik en snijd het spek in 5 tot 8 mm reepjes - ongeveer in de lengte van de breedte van de kipkarbonades.
    3. Leg vervolgens twee plakjes champignon aan de ene kant van de karbonade, dan twee plakjes spek erbovenop. Snijd de kaas in hele dunne plakjes en leg bovenop het spek.
    4. Vouw de ene helft van de karbonade over de andere, omwikkel met een plakje prosciutto en houd samen met een spies. Herhaal dit met alle kipkarbonades.
    5. Leg de kip op een bakplaat en bak op 180°C tot ze gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten. Test met een prikker of mes om te kijken of er helder sap uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren