Glutenvrije bananencake

    Glutenvrije bananencake

    12keer bewaard
    1uur35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke glutenvrije bananencake. Smaakt nog beter als je hem 24 uur laat staan, dan in plakjes snijdt en deze besmeert met wat boter.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr boter of margarine
    • 175 gr suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 450 gr bananen, gepureerd
    • 200 gr glutenvrij meel
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 110 gr gehakte gemengde noten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in en bedek met bakpapier.
    2. Mix de boter en suiker tot deze luchtig is.
    3. Voeg de eieren een voor een toe, mix goed door na elke toevoeging.
    4. Voeg de bananen toe en mix door.
    5. Roer het meel, baksoda en noten erdoor.
    6. Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, tot hij goed gerezen en stevig is. Zet op een rooster om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren