Veganistische mincemeat taartjes

    Veganistische mincemeat taartjes

    Voeg toe aan favorieten!
    21min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een glutenvrij, zuivelvrij kruimeldeeg en een fruit mengsel dat snel en gemakkelijk te maken is. Deze taartjes zijn volledig geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet. Perfect voor feestjes wanneer je niet weet of iemand dieet beperkingen heeft!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 mini mincemeat taartjes

    • Voor het deeg
    • 75 gr rijstmeel
    • 40 gr tapioca / glutenvrij meel
    • 40 gr meel (kikkererwtenmeel)
    • 1 theelepel xanthaangom
    • snufje zeezout
    • 60 gr veganistische margarine
    • 4 eetlepels palmsuiker
    • 1 theelepel puur vanille-extract
    • 2 eetlepels koud gefilterd water
    • 1 theelepel fijngesneden citroenschil
    • Voor de fruitvulling
    • 40 gr geraspte appel
    • 2 eetlepels rasp van sinaasappelschil
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 60 ml vers geperst sinaasappelsap
    • 170 gr rozijnen
    • 80 gr gedroogde abrikozen
    • 80 gr gedroogde kersen
    • 80 gr gedroogde cranberry's
    • 80 gr gedroogde bosbessen
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1/4 theelepel piment
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Vet een muffin bakblik in en bedek ze met papieren vormpjes. Bedek een aparte bakplaat met bakpapier om de sterren van deeg te bakken.
    3. Zeef het meel, xanthaangom en zout in een mengkom.
    4. Meng de boter, suiker en vanille in de keukenmachine tot een glad en goed gecombineerd mengsel. Voeg geleidelijk aan de droge ingrediënten en citroenschil toe tot het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg een eetlepel water per keer toe - net genoeg om een ​​zacht werkbaar deeg te creëren.
    5. Kneed dit deeg met een beetje rijstebloem tot het werkbaar is. Wikkel de deegbal in een huishoudfolie en zet ongeveer een half uur in de koelkast.
    6. Om de vulling te maken doe je alle ingrediënten in de keukenmachine met het hakmes en pureer tot een glad geheel. Pas kruiden naar smaak aan en voeg meer siroop toe om het zoeter te maken, als je dat wilt, zet dan opzij.
    7. Om de taartjes te maken: Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier. Snijd cirkels uit met een koekjesmes en doe ze in de muffin vormpjes. Knip dan de sterren er met een klein ster mes uit en leg ze op de bakplaat.
    8. Bak de vormpjes in de oven gedurende ongeveer 10 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Vul elk gebakje met vulling en daarna bedek je ze met een ster. Bak nog 5 minuten en laat afkoelen.
    9. Serveer eventueel bestrooid met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren