Glutenvrije kokoscake met citroen en honing

    Glutenvrije kokoscake met citroen en honing

    36keer bewaard
    1uur10min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een van mijn moeders favorieten. Het enige wat je hoeft te doen is mengen, gieten en bakken! Een heerlijk cake met kokos en citroen, boordevol smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 gr witte rijstmeel
    • 4 biologische eieren
    • 80 ml vers geperst citroensap
    • 260 gr honing
    • 85 gr geraspte kokos
    • 1 eetlepel natuurlijk vanille-extract
    • 375 ml sojamelk
    • 60 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en meng tot alles goed gecombineerd is.
    3. Giet het mengsel in een goed ingevette standaard 23 cm taartvorm en bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
    4. Opmerking: Test de taart met een spies. Soms kan het anderhalf uur duren totdat hij gaar is, dit hangt van de oven af. Als het te bruin begint te worden - dek je het af met folie om het verder te bakken.
    5. Strooi er meer kokos over voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    dmcollignon
    2

    er klopt echt geen bal van dit recept! er is bij mij nog nooit iets mislukt maar dit werd helemaal niks, waarom zoveel melk en zoveel honing?! De helft honing en 150 ml vocht is meer dan genoeg - 01 sep 2013

    ElisabethBakker
    1

    HOI IK WILDE GRAAG WETEN OF IK M OOK VOOR ALS TRACTATIE OP SCHOOL KAN GEBRUIKEN, DAN IN CUPCAKEVORMPJES ? misschien kun je mij informeren, ziet er lekker uit. ty - 03 feb 2013

    KarinvanVliet
    0

    Ik heb het precies zo gemaakt en na het bakken en afkoelen in de koelkast was het heerlijk! Ik twijfelde wel omdat het beslag heel erg dun was, zo dun dat het door de kier van de springvorm doorsijpelde. Snel heb ik het in de voorverwarmde oven gezet en gebakken. Na afkoelen in de koelkast bleek het een heerlijke taart. Wat compact, ik vond het niet op cake lijken. Wel lekker en dat komt vooral door de citroen. Ik ga hem vaker maken! - 24 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren