Glutenvrije walnoten-dadelcake

    Glutenvrije walnoten-dadelcake

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Mijn vriend Kris en hebben deze heerlijke cake bedacht. Ik gebruik walnootolie om de cakevorm in te vetten, maar je kunt gebruiken wat je wilt. Heerlijk met boter.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 1 theelepel olie (om de cakevorm in te vetten)
    • 125 gr rauwe walnoten, grof gehakt
    • 135 gr ontpitte dadels, gehakt
    • 150 gr biologische honing
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 tl zeezout
    • 125 ml zeer warm gefilterd kraanwater
    • Enkele druppels rozenwater (optioneel)
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 1 1/2 theelepel natuurlijk vanille-extract
    • 75 gr witte rijstmeel
    • 75 gr bruine rijstmeel
    • 75 gr aardappelmeel
    • 1 theelepel xanthaangom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer de binnenkant van een cakevorm in met olie en zet opzij.
    2. Meng de walnoten, dadels en honing, met een snufje baksoda en zeezout in je standmixer of grote kom. Voeg het hete water toe en roer om te mengen. Voeg de gewenste hoeveelheid rozenwater toe en mix erdoor.
    3. Voeg de eieren en vanille toe en mix goed door. Voeg langzaam de bloem en xanthaangom toe om een vrij dik beslag te maken.
    4. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 45 minuten in het midden van de oven tot een prikker er schoon uit komt.
    5. Laat een uur afkoelen voor je aansnijdt, want het blijft een beetje door bakken in de cakevorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren