Braziliaanze kabeljauw met uien en aardappels

    Braziliaanze kabeljauw met uien en aardappels

    7keer bewaard
    2uur45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer traditionele Braziliaanse en Portugese schotel met gezouten kabeljauw (bakkeljauw), voor speciale gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr gezouten kabeljauw
    • 240 ml olijfolie
    • 4 middelgrote uien, gesneden
    • 1 theelepel gehakte peterselie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 400 gr gekookte aardappelen, in plakjes
    • zout naar smaak
    • 3 hardgekookte eieren, gepeld en in plakjes gesneden
    • 12 groene olijven, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Week de kabeljauw een dag van te voren in water, vervang het water ongeveer 4 keer. Op de dag van de bereiding, giet je de kabeljauw af en kook je hem 5 minuten in vers water. Haal uit het water, verwijder de graten en maak de kabeljauw klein. Zet opzij.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, peterselie en knoflook.
    4. Voeg de kabeljauw en aardappelen toe. Bak nog 10 minuten tot de aardappelen een gouden kleur krijgen. Breng op smaak met zout.
    5. Doe alles in een grote ovenschaal en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Haal uit de oven en garneer met de gesneden plakjes ei en olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren