Salade van licht aangebakken kool met bacon

    Salade van licht aangebakken kool met bacon

    8keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Ook wel Franse koolsalade genoemd. Een lekkere manier om kool te eten. Het wordt een Duitse koolsalade als u de knoflook vervangt voor appelazijn. Met een lepel zure room wordt het een Deense koolsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr bacon
    • 1 middelgrote kool, versnipperd
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 125 dragonazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De bacon in een grote, diepe koekenpan op een matig hoog vuur gelijkmatig bruin bakken. Uit de pan halen, in stukjes snijden en apart zetten. Bewaar het vet.
    2. Ui en knoflook in het vet bruin bakken.
    3. Azijn toevoegen. Aan het sudderen brengen en kool en bacon toevoegen. Eventjes sauteren en warm opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren