Grace's kipnuggets

    Grace's kipnuggets

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een bewerking van een recept dat ik een lange tijd geleden vond. Mijn kleindochter houdt van kipnuggets, maar degene die je koopt zijn meer beslag dan wat anders en ik wilde dat ze veel kip bevatten, dus ik heb dit recept aangepast en het werkt goed. Je kunt ook kipfilet in plaats van kipkarbonade gebruiken, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kipkarbonades, zonder vel en bot
    • 8 eetlepels bloem
    • 3 eieren, losgeklopt
    • zonnebloemolie om te frituren
    • zout en peper naar smaak
    • gemalen cayennepeper, paprikapoeder, gemalen koriander, komijn of kruiden en specerijen naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de kip in stukken van 3 cm.
    2. Verhit een diepe pan met olie.
    3. Neem drie ondiepe kommen en leg ze naast de kookplaat.
    4. Schep de helft van de bloem in de eerste en voeg een royale scheut zout, peper en de gekozen kruiden toe en meng goed.
    5. In de tweede schaal doe je het losgeklopte ei.
    6. In de derde doe je de resterende bloem, met alleen een beetje zout en peper.
    7. Test de temperatuur van de olie door er een blokje brood in te laten vallen. Het moet vrij krachtig borrelen en in 40 seconden bruin worden.
    8. Pak een paar stukjes kip per keer en haal ze door de gekruide bloem in de eerste kom, schud het teveel eraf, dan dip je ze in het ei tot ze volledig bedekt zijn. Schud het teveel af en rol ze in de derde schaal met bloem tot ze volledig bedekt zijn. Schud de overtollige bloem eraf en laat ze in de hete olie zakken.
    9. Bak 4-5 minuten, draai af ​​en toe, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren