Grieks gebraden rundvlees

    Grieks gebraden rundvlees

    5keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Er gaat niets boven een heerlijk stuk gebraden Grieks vlees. Gebraden vlees - lam, kip, rundvlees - en aardappelen is alomtegenwoordig in Griekenland, en deze versie is een variant op de klassieker. In plaats van de gebruikelijke citroenen, heb je hier ook sinaasappelsap nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • sap van 1 sinaasappel
    • sap van 1 citroen
    • 4 eetlepels grove mosterd
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 theelepels gedroogde (Griekse) oregano
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 12 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 3 cm
    • 4-6 teentjes knoflook
    • 1 stuk rundvlees geschikt om te braden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng in een grote kom sinaasappel- en citroensap, mosterd, olijfolie, oregano, zout en peper. Doe de aardappels in de kom en bedek ze grondig met mengsel. Leg de aardappelen in een grote braadslee.
    3. Leg het vlees in de kom met de rest van het sinaasappelsapmengsel; bedek grondig en leg ook dit in de braadslee op de aardappelen. Giet het overgebleven mengsel over het vlees en aardappelen.
    4. Braad onbedekt tot de aardappelen zacht zijn en het vlees de gewenste gaarheid heeft. Bereken de kooktijd op 20 minuten per 500 gr plus 20 minuten (rood vlees), 25 minuten per 500 gr plus 25 minuten (medium vlees) of 30 minuten per 500 gr plus 30 minuten (helemaal gaar). Controleer om de 30 minuten tijdens het roosteren, en voeg een beetje warm water toe als de aardappelen uitdrogen. Laat het vlees 5-10 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens het te snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Creëer je eigen Grieks terras, verras met dit vleesgerecht en een Griekse salade jezelf!! De schotel moet minimaal een uur in de oven. Ik voeg tapenade, olijven en rode wijn toe aan de ingrediënten. - 01 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren