Griekse boterkoekjes

    Griekse boterkoekjes

    3keer bewaard
    1uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze luxe koekjes zijn een meer boterachtige variant van de traditionele "Koulourakia", een Grieks koekje dat vooral populair is rond Pasen. Er is niets lekkerder dan deze overheerlijke koekjes gedoopt in de thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 dozen biscuits

    • 500 gr ongezouten boter
    • 200 gr suiker
    • 2 eierdooiers
    • 60 ml cognac
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 450 gr bloem
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht oven / gasoven stand 6.
    2. Meng met een elektrische mixer de boter en suiker. Voeg het eigeel, cognac en bakpoeder toe. Meng goed. Mengen met je handen, voeg geleidelijk de bloem toe tot het mengsel zacht is, maar niet langer aan je handen kleeft (het kan zijn dat je iets minder dan 450 gr hoeft te gebruiken).
    3. Neem stukjes deeg, ter grootte van een walnoot, en rol in een 'slang' met een diameter van 1 cm. Maak er vormpjes van: 'S' vormen, krakelingen, vlechten, etc. Leg de koekjes op een bakplaat en laat 1 cm ruimte tussen elk koekje. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat ze iets afkoelen alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren