Griekse erwten met tomaat en dille

    Griekse erwten met tomaat en dille

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Erwten worden doorgaans beschouwd als een bijgerecht, maar in Griekenland is het gebruikelijk om een bord vol groenten als hoofdgerecht te eten. Deze traditionele manier van erwten koken is erg lekker en ook nog eens gezond - en niet te vergeten makkelijk - het zal zeker een favoriet worden. Serveer met knapperig brood en feta voor de ultieme maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 5 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
    • 1 (500 gr) zak diepvries doperwten
    • 1/2 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 kleine aardappel, geschild en in vieren
    • een klein bosje verse dille, fijngehakt
    • 100 ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roerbak de uien in olijfolie op middelhoog vuur, laat ze niet bruinen.
    2. Zodra de uien zacht zijn, voeg je erwten toe en bedek je ze met de olie. Verhoog het vuur en bak gedurende vijf minuten. Voeg de tomaten, aardappel, dille, water, zout en peper toe. Roer goed door elkaar. Breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur. Kook ongeveer 30 minuten met de deksel schuin op de pan, tot de erwten en aardappelen zacht zijn. Zorg ervoor dat het resterende water verdampt is voor het opdienen (verwijder het deksel tijdens de laatste 5 minuten sudderen indien nodig).
    3. Serveer een groot bord erwten met knapperig brood en plakjes feta indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren