Griekse patat

    Griekse patat

    6keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met de hand gesneden patat, gebakken in olijfolie. Dit wordt in vele Griekse huizen gegeten, geserveerd met gehaktballetjes (keftedes) of een ​​eenvoudig gebakken ei. Ook uitstekend als onderdeel van een hapjesschotel (meze) en gaan bijzonder goed samen met tyrokafteri (zie recept). Bestrooi met gedroogde oregano, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 grote aardappelen, geschild en in dunne frietjes gesneden
    • 300 ml olijfolie
    • zeezout naar smaak
    • gedroogde oregano (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote, diepe koekenpan, verhit je de olijfolie op hoog vuur tot het heet is (ongeveer 180 graden C), maar niet rookt. Voeg de frieten in een keer toe en roer. De patat mag niet volledig worden ondergedompeld in olie.
    2. Bak ze onder af en toe roeren tot ze knapperig en licht bruin zijn, in ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er zout over en bestrooi ze met gedroogde oregano indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ook er lekker met een spiegelei erop zo eet mijn Griekse oma het vaak - 09 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren