Groente tortilla's

    Groente tortilla's

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige, maar heerlijke vegetarische schotel, vergelijkbaar met lasagne, maar dan met bloemtortilla's in plaats van pasta. Ik heb geprobeerd om iets na te maken wat ik een keer in een café heb besteld, en dit was het resultaat. De restjes zijn ook heerlijk als je ze opwarmt.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 4-5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2-3 verse rode pepers
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 2 blikjes (van elk 400 gr) gepelde tomaten
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
    • 5 bloemtortilla's
    • 200 gr aubergine, in plakken van 1 cm gesneden
    • 200 gr (portabellini) champignons, in plakjes
    • 200 gr pompoen, geschild en in plakken van 1 cm gesneden
    • 1 rode paprika, gesneden
    • 1 gele paprika, gesneden
    • 1 handvol geraspte kaas
    • 1 handvol gehakte zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Voor de saus: Verhit de olie in een pan. Voeg de knoflook en pepers toe en bak tot de knoflook licht bruin is. Voeg de gedroogde oregano toe en bak kort. Voeg twee blikjes tomaten toe, laat de tomaten heel. Voeg zout en tijm toe en kook zachtjes gedurende een uur, onder af en toe roeren. Na een uur moeten de tomaten lekker zoet zijn, je kan ze nu breken in de saus.
    2. Vet een ovenschaal lichtjes in. Leg een tortilla op de bodem, leg er aubergine op, in een enkele laag en doe er een deel van de saus op.
    3. Leg er een andere tortilla op en herhaal het proces met de pompoen, maak weer een enkele laag en voeg vervolgens weer saus toe.
    4. Doe hetzelfde met de paddestoelen.
    5. De bovenste laag moet met de paprika's eindigen. Voeg de kaas en gehakte olijven toe aan de paprika en bedek het geheel dan met een laatste tortilla.
    6. Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4 en bak de tortillaschotel 50 minuten met het deksel (of een stuk aluminiumfolie) op de schaal, of totdat de groenten zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren