Grote portie koolsalade

    Grote portie koolsalade

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept voor koolsalade kun je ongeveer 4-5 weken bewaren, dat maakt het geweldig om het de hele zomer bij de hand te hebben voor barbecues en picknicks. Dat wil zeggen, als hij niet al heel snel op is! Ik denk dat het genoeg is voor 30 porties, maar dat hangt af van hoeveel je op je bord doet.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 1 middelgrote witte kool, fijn-geraspt
    • 4 stengels bleekselderij, fijn gesneden
    • 2 uien, geraspt
    • 4 wortelen, geraspt
    • 2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
    • 2 eetlepels zout
    • Dressing
    • 250 ml witte wijnazijn
    • 180 ml plantaardige olie
    • 200 gr suiker
    • 2 theelepels mosterdzaad
    • 2 theelepels selderijzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe alle groenten in een plastic kom en bestrooi met zout. Meng goed en laat afgedekt met een schone theedoek gedurende 2 uur staan.
    2. Laat goed uitlekken en knijp het sap er met je handen uit.
    3. Doe het in een grote mengkom en giet de hete dressing (zie hieronder) erover. Meng goed.
    4. Schep in een container van 2 liter met schroefdop of in 2 kleinere. Zet de deksels er nog niet op. Zet in de koelkast tot hij koud is en doe dan de deksels erop. Laat een nacht staan ​​alvorens te serveren.
    5. Om de dressing te maken: doe zelderij- en mosterdzaad in een hete pan met ongeveer 1 eetlepel plantaardige olie en bak 30 seconden tot 1 minuut. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren