Guacamole dip

    Guacamole dip

    7keer bewaard
    8min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Pittige Mexicaanse avocado dip geserveerd met tortilla chips. Kan ook gebruikt worden bij gepofte aardappelen, of in Fajitas of Enchiladas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rijpe avocado's
    • 2 eetlepels zoete chilisaus
    • kruiden
    • scheutje citroensap
    • snufje koriander
    • snufje komijn
    • paar druppels tabasco naar smaak
    • 1 volle eetlepel crème fraîche of mayonaise
    • 1 sjalotje, kleine blokjes
    • 2 rijpe tomaten, in stukjes
    • snufje cayenne peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Klaar in:8min 

    1. Schil en verwijder de pitten uit de avocado. Doe het vruchtvlees in een kom en pureer tot een gladde massa met een vork. Knijp het citroensap erin (dit zal voorkomen dat de avocado bruin wordt).
    2. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed. Pas de cayennepeper en tabasco naar smaak aan. Ik vind het pittig lekker, maar houd het vaak wat milder, want niet iedereen houdt van pittig.
    3. Schep in een schaal, dek af en zet koel weg tot je klaar bent om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren